top of page

Baky Dániel

tanácsadó és sport szakpszichológus

Rendelés:

Budapest, Attila út 75.

 

Időpont egyeztetéshez kérem kattintson ide!

Tanulmányok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem pszichológus diplomát 2004-ben, majd 2007-ben tanácsadó szakpszichológus lettem. Krízistanácsadásra, krízisintervencióra specializálódtam. 2009-ben végeztem sport szakpszichológusként a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karán.

Szakmai tapasztalatok

Iskolapszichológia, gyermekvédelem

2004 óta dolgozom gyakorló pszichológusként. Első munkahelyem egy családsegítő központ volt, ahol alkalmam nyílt gyerekekkel és felnőttekkel is együtt dolgozni. Életvezetési tanácsadással, krízisintervencióval foglalkoztam, illetve kamaszok számára tartottam önismereti csoportfoglalkozásokat. A családsegítő szolgálatnál eltöltött évek során kapcsolódtam be a gyermekvédelem munkájába, ahol öt évig tevékenykedtem. Ez idő alatt dolgoztam egy gyermekotthon intézményi pszichológusaként is. Fő feladatom az állami gondozott gyerekek diagnosztizálása és mentálhigiénés ellátása volt. Később az Észak-Pesti Térségi Integrált Szakképző Központ iskolapszichológusa lettem, majd 2012 és 2015 között a Csanádi Árpád Sportiskolába kerültem. Itt a feladatom a tanulók segítése, illetve a pedagógusok munkájának támogatása volt. Az iskolapszichológusi teendők mellett a diákok sporthoz kapcsolódó nehézségeiben, mentális felkészítésében is segítséget nyújtottam.

 

Tehetséggondozás

Munkám másik jelentős vonala a tehetséggondozásban való tevékenykedés, a tehetséges gyermekek és szüleiknek való segítségnyújtás. Tíz évig dolgoztam az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület tanácsadó pszichológusaként, ahol tehetségfelméréssel, tehetséggel kapcsolatos pszichológiai tanácsadással foglalkoztam. 2010-től a Géniusz Tehetségprogramban az R521-es, "Sport, tehetség, pszichológia" című képzést vezettem. 2013 és 2018 között a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) "Tehetséghidak" programjában dolgoztam tanácsadó pszichológusként.

 

Sportpszichológia

A sporttal, mozgással való kapcsolatom saját sportolói múltamon alapszik. 13 éven keresztül kosárlabdáztam. 8 évig dolgoztam megbízott edzőként egy kosárlabda egyesületnél, serdülő és ifi korosztályú csapatokkal. Sportpszichológusként 2008 óta fogadom a verseny- és szabadidősportban aktív sportolókat és edzőiket. 2010-2020 között oktattam okj-s képzésben, sportoktatók és sportedzők számára tartottam sportpszichológia kurzusokat. 2018-2020 között, három szezonon keresztül támogattam és készítettem fel a SkillsHungary csapat tagjait a WorldSkills, illetve EuroSkills versenyekre. Ezeken a versenyeken a versenyzői csapat Team Leadereként is tevékenykedtem. 2023 óta a Károli Gáspár Református Egyetem sport szakpszichológus képzésén tanítok leendő sportpszichológus kollégákat. 2013 óta segítem a Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkáját, ahol az U23, illetve a felnőtt korosztályú válogatott keret sportolóinak mentális felkészítése a feladatom. Számos országos bajnokot, több nemzetközi szinten is jeleskedő sportolót, korosztályos és felnőtt világbajnokokat, Európa bajnokokat, olimpikonokat volt módom a felkészülésben segíteni. A sportolókkal való munkám mellett edzőknek szervezett szakmai workshopokat és szülőknek szóló, sporthoz kapcsolódó pszichológiai témájú előadásokat is tartok az MKKSZ megbízásából.

bottom of page